BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Rešetnikov: Ruska ekonomija stekla iskustvo u borbi sa krizama

Rešetnikov: Ruska ekonomija stekla iskustvo u borbi sa krizama
18.04.2020. god.


Ministar ekonomije Rusije Maksim Rešetnikov isključio je mogućnost bankrota ruske ekonomije, kao što se to desilo 1998. godine, bez obzira na niske cene nafte.


Na pitanje novinara „Prvog kanala“ postoji li bar minimalna verovatnoća da se dogodi bankrot kao 1998. godine, Rešetnikov je odgovorio odrično, podsetivši da se Rusija suočavala sa ozbiljnim krizama i 2008. i 2014. godine.

„Ekonomija se razvija ciklično i, u suštini, ono što se sada dešava otežano je nizom značajnih faktora, pre svega, globalnog karaktera. Ali istovremeno, ruska ekonomija je stekla iskustvo u borbi sa tim krizama i ja sam siguran da ćemo proći ovaj test“, rekao je Rešetnikov.

On se istovremeno složio da je ova trenutna situacija ozbiljan šok, ali nije želeo da komentariše moguće gubitke zbog pandemije.

„Stojim iza toga da je prerano govoriti o prognozama i procenama“, istakao je ministar.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Suhorukov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ukrajinski predsednik ne želi da poremeti već otežanu akciju mobilizacije, izjavio je za list lokalni poslanik


Ukrajinski glavnokomandujući Aleksandar Sirski priznao je da su ruske snage postigle taktičke uspehe u nizu oblasti u zoni borbenih dejstava.


U prvom kvartalu 2024. godine fokus NIS-a bio je na nastavku i povećanju obima investicionog ciklusa započetog prošle godine. Tako je u razvojne projekte investirano 10,5 milijardi dinara, što...


Kijev bi se obavezao na neutralni status i dobio međunarodne bezbednosne garancije, prema nacrtu sporazuma


Ostale novosti iz rubrike »